Softulescu logo

blogspot.ro

blogspot ro
Tocmai am văzut ca Blogger a adăugat şi domeniul blogspot.ro pentru blogurile gratuite. Văzusem de ceva timp blogspot.in şi chiar mă întrebam dacă o să existe şi blogspot.ro.

blogspot ro

Presupun că pot fi şi dezavantaje deşi văd nimic rău în asta, cel puţin pentru moment. Observ că s-au pierdut proprieteţi ale blogurilor precum Google Page Rank iar Alexa Rank arată datele pentru blogspot.ro şi nu fiecare blog în parte(efect temoprar).

Iniţial am crezut că schimbarea este doar pentru blogurile în Limba Română însă din câte văd orice subdomeniu blogspot.com vizitat din România primeşte automat acum .ro

http://googleblog.blogspot.com/

Sunt şi în franceză :)
http://softulescu.blogspot.fr/
şi altele:
http://softulescu.blogspot.it/
http://softulescu.blogspot.de/
http://softulescu.blogspot.hu/
... ...

Toate astea sunt de fapt redirecţionări în funcţie da ţara în care vă găsiţi la momentul în care accesaţi un blog. Google susţine că toatea astea se întâmplă din motive ce ţin de legislaţie.

Citiţi aici un răspuns oficial

Prin aceste redirecţionări se poate face o "cenzură selectivă" astfel unele bloguri pot fi accesate din unele ţări dar nedisponibile din altele. Conform labnol.org, la data de 22 martie 2012, se fac redirecţionări pentru ţările:

India [blogspot.in], Australia [blogspot.com.au], UK [blogspot.co.uk], Japan [blogspot.jp], New Zealand [blogspot.co.nz], Canada [blogspot.ca], Germany [blogspot.de], Italy [blogspot.it], France [blogspot.fr], Sweden [blogspot.se], Spain [blogspot.com.es], Portugal [blogspot.pt], Brazil [blogspot.com.br], Argentina [blogspot.com.ar], Mexico [blogspot.mx]
dar sunt deja mai multe de atât, e un proces în etape.

blogspot redirects
© labnol.org

Se poate vizita un blogspot .com folosind “no country redirect”:

http://softulescu.blogspot.com/ncr


blogspot.ro

4 comentarii:

© 2010-2020 Softulescu. Un produs Blogger.